URLAND Herdenkt 2020

Welkom bij Theater Na de Dam. Op deze avond spelen normaal gesproken in heel Nederland tegelijkertijd meer dan honderd voorstellingen om de herdenking van meer betekenis te voorzien. Wegens de Corona-pandemie, een crisis die wel de grootste van onze generatie wordt genoemd, is het niet mogelijk elkaar in theaters te ontmoeten. Samen met jou geven we Theater Na de Dam vorm bij je thuis. Op dit moment luisteren, kijken of lezen heel veel mensen in duizenden huiskamers waardevol materiaal dat gerelateerd is aan de Tweede Wereldoorlog en de Nationale Dodenherdenking. Stelt u zich dat voor: in al die huiskamers zijn we los van elkaar verbonden in hetzelfde ritueel. Samen herdenken. Ook nu.

In een coproductie met Theater Na de Dam en Theater Rotterdam maakte URLAND een korte video, een fragment van de eigenlijke voorstelling die gebaseerd is op ‘Is dit een mens’ van Primo Levi.

Annelinde Bruijs en Tomas Loos hebben de muziek gemaakt en de studenten die een kort koorstuk ten gehore brengen zijn: June Yanez, Emma Buysse, Romy Moons, Julie Boellaard, Juliette Luppes, Giovanni Brand, Emile Rogissart, Barbara Brink, Sweder de Sitter, Rosa Kreulen, Luca Bötzel, Annemarije Zoer, Nora Korfker, Jiska Mensink, Shauni Goetz en Yara Brand.

Credits

Concept en regie URLAND
Sound design Tomas Loos
Muzikale begeleiding & compositie Annelinde Bruijs
Spel Studenten Kunstvakopleiding Nederland (o.a. Toneelacademie Maastricht, Academie voor Theater en Dans Amsterdam, Codarts Rotterdam)
Productie URLAND
Coproductie Theater na de Dam en Theater Rotterdam

Gespeelde locaties

Theater Rotterdam

Documentatie