The Last Chapters

In zijn (voorlopig) eeuwige zoektocht naar het vinden van het Verhaal der Verhalen, attaqueert oerverteller Thomas Dudkiewicz zijn never ending story in zijn nieuwe solo The Last Chapters. Een existentiële, immersieve ervaring waarin een verhalenverteller in het hoofd duikt van de comateuze acteur ‘Thomas’, om hem in een laatste wanhoopspoging weer bij bewustzijn te brengen. De storyteller sleurt Thomas mee in een persoonlijke odyssee langs de rafelranden van de verbeelding en het Zelf. In het onderbewuste heerst chaos, in het verhalende huist orde. Maar het onderbewuste vecht terug. Een kosmische botsing op leven en dood.
Net als in Bedtime Stories speelt de soundscape een grote rol in de onderdompelende kracht van deze performance. Ditmaal maakt Dudkiewicz gebruik van een binauraal geluidssysteem. Een medium waarmee hij een nieuwe manier exploreert om ontelbare werelden op te roepen en het ultieme verhaal tot leven te brengen.

Credits

Concept, tekst & spel Thomas Dudkiewicz
Regie & dramaturgie Thibaud Delpeut
Sound design Tomas Loos
Scenografie & lichtontwerp Hendrik Walther
Technisch team Sander van der Werff, Marcel Janssen, Ruud Lamers
Publiciteit & marketing Esra J. Merkel & Pien Visser
Zakelijke leiding Martha van Meegen
Zakelijke assistentie Mara Liza de Bakker
Productie URLAND
Coproductie Theater Rotterdam

Bijzondere dank aan

URLAND presenteert The Last Chapters Het onderzoekstraject van deze voorstelling is uitgevoerd in het Innovation:Lab van Theater Utrecht (Samiha Awad, Abdelhadi Baaddi, Myrthe Ligtenberg, Sebastiaan Kox)

Recensies

"In deze audioperformance gaat Dudkiewicz als rasechte en buitengewone verhalenverteller door op de lijn van Bedtime Stories. Met een binauraal geluidsysteem wordt een soundscape gecreëerd die je, dankzij koptelefoon, volledig omringt. Op de bühne zien we een verteller met wat apparatuur, het verhaal sober aangezet met minimaal spel; de kracht zit hem in stemgebruik, tekst en bijkomende geluidseffecten. Meer is er niet nodig om een enorm rijke wereld te scheppen, die zeer nieuwsgierig maakt naar de uiteindelijke voorstelling." Theaterkrant (Iris Spanbroek)

Agenda

23 februari 2024 20:15 Try-out
24 februari 2024 20:15 Premiere
20 maart 2024 00:00
De Schuur. Haarlem
26 maart 2024 20:00
Frascati. Amsterdam
27 maart 2024 20:00
Frascati. Amsterdam
28 maart 2024 20:00
Frascati. Amsterdam

Documentatie