De Eindtijd Revue

Na het succes van De Gabber Opera bestormt URLAND de schouwburg met een groteske meta-show over de Eindtijd. De Eindtijd Revue is een apocalyptisch en onheilspellend theaterfeest, waarin alle mogelijke eindes en Eindtijdverhalen clashen. URLAND’s credo is ‘WANHOOP DOET LEVEN’. En deze voorstelling vraagt: hoe leren we te wanhopen? Hoe bereiden we ons voor?

De Apocalyps duikt in de geschiedenis van de mensheid steeds weer op, en lijkt een maatschappelijk, historisch fenomeen. Van de Ragnarok tot de Vier Ruiters van de Apocalyps, van de Maya’s tot de hedendaagse Doomsdaypreppers. Het is nu eens een belofte, dan weer een waarschuwing, of toch meer een bezwering.

URLAND nodigt eigenzinnige performers uit en vormt een kras gelegenheidscollectief (theatermaker Vincent van der Valk, percussionist Jens Bouttery, operazangeres Bernadeta Astari, ea), dat vele theatertalen spreekt. We zien een toneelgezelschap dat zich op het uiterste voorbereidt. De multidisciplinaire performance is één grote warming-up voor ‘De Eindtijd Revue’ die die avond gaat plaatsvinden, en in aanloop naar de aanvangstijd passeert de revue de revue. URLAND klampt zich vast aan het gegeven dat in de mythologie iedere Eindtijd ook weer een nieuw begin inluidt. De opwarming is voltooid. Donkerslag is aanvang. Wanhoop doet leven.

Credits

Concept URLAND
Van en met Bernadeta Astari, Ludwig Bindervoet, QiQi van Boheemen, Jens Bouttery, Thomas Dudkiewicz, Marlies Heuer, Marijn Alexander de Jong, Vincent van der Valk & Jimi Zoet
Scenografie en lichtontwerp Theun Mosk, Studio Ruimtetijd
Kostuumontwerp en uitvoering Kostuumatelier Theater Rotterdam (Erik Bosman, Sara Hakkenberg)
Maskers Carmen Schabracq
Technische coördinatie Denzo Theatertechniek (André Goos)
Techniek Marcel Janssen, Edwin van Steenbergen & Ruud Lamers
Productieleiding Elise de Fooij
Publiciteit/marketing Esra J. Merkel en Pien Visser
Grafisch ontwerp Ruben Verkuylen
Zakelijke leiding Jens Besse / Martha van Meegen
Productie URLAND
Coproductie Theater Rotterdam

Bijzondere dank aan

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam en Fonds Podiumkunsten

Agenda

26 oktober 2023 20:14 try out
Kunstmin. Dordrecht
2 november 2023 20:00 try out
TR Schouwburg. Rotterdam
3 november 2023 20:00 première
TR Schouwburg. Rotterdam
4 november 2023 20:00
TR Schouwburg. Rotterdam
13 december 2023 20:00
TR Schouwburg. Rotterdam
17 december 2023 20:00
Stadsschouwburg Utrecht. Utrecht

Documentatie