URLAND doet De Empty Space

In URLAND doet De Empty Space experimenteert het collectief met AI als artistieke partner. Startpunt: de lege ruimte. Vanuit daar bouwt kunstmatige intelligentie (AI) de performance, met de URLANDers als marionetten.

We vroegen aan ChatGPT: ‘Schrijf een script, gebaseerd op eerder werk van URLAND, over een collectief dat experimenteert met AI als artistieke partner.’ Onze stemmen zijn gecloned met een voice cloningsoftware. Vanuit het niets creëert AI iets.

“Meet [insert name performance collective], an avant garde theater troupe. The story follows the troupe’s journey as they grapple with the integration of AI in theater, exploring themes of ‘creativity’, ‘human vs. machine’, and the ‘evolution of art.”  URLAND omarmt het onbekende en vliegt met vleugels van was voorbij de clouds.

Voertaal: Engels

URLAND doet De Empty Space is onderdeel van het vooronderzoek voor Formerly Known As (november 2024). In deze voorstelling gaat URLAND een poging wagen om iets uit niets te maken. Een ode aan de geboorte der geboortes. Het trauma der trauma’s. reboot, restart, rebirth. Repeat.

‘URLAND doet’ is een speelse reeks met experimenten. Een ode aan dat wat nog niet af is, de rauwheid van de werkstudio. Geen tournee, maar exclusief in Rotterdam. ‘URLAND doet’, want het antwoord op een vraagstuk ligt volgens het collectief vaak in het dóen. De toeschouwer wordt deelgenoot en medeplichtig aan een voorstelling die misschien (n)ooit gemaakt gaat worden. Samen tasten we in het duister.

Een thema, drie weken werken, vier avonden tonen. Geen woorden maar daden.

Credits

Concept URLAND
Van en met Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong & Jimi Zoet
Techniek Denzo Theatertechniek (André Goos) & Marcel Janssen
Productieleiding Andrea van Bussel & Elise de Fooij
Fotografie Sandra Zegarra Patow
Grafisch ontwerp Ruben Verkuylen
Publiciteit/marketing Esra J. Merkel en Pien Visser
Zakelijke leiding Martha van Meegen
Zakelijke assistentie Mara Liza de Bakker

Agenda

22 mei 2024 20:00
23 mei 2024 20:00

Gespeelde locaties

TR William Boothlaan