URLAND doet De Iedereen

URLAND DOET is een reeks performances verspreid door het jaar heen. Even geen totaaltheater maar een avond met een rauw karakter waarin we de grenzen opzoeken en dieper ingaan op één specifiek thema, verhaal of onderwerp.  

In deze eerste editie gaan Marijn en Jimi aan de slag met het Middeleeuws-Nederlandsche oerverhaal ‘De Elckerlijc’, ‘hertaald’ door Erik Bindervoet. Hoofdpersoon is de Mens in zijn algemeenheid die zijn dood probeert te ontlopen, maar uiteindelijk toch verantwoording moet afleggen aan de Natuur en de Dood. 

De boys voelen zich uitgedaagd door het metrum van deze Neder-mythe, de rederrijkersrijm, die er om vráágt om op een beat gezet te worden…  

Door de verlenging van de lockdown was een live uitvoering van deze eerste URLAND DOET #1 helaas niet mogelijk, maar gelukkig wel te bekijken op YouTube in de vorm van een studio sessie – helemaal coronaproof!

Op zaterdag 30 januari 2021 werd het gelanceerd op YouTube, socials en de webpagina van URLAND en Theater Rotterdam.

Credits

Van en met Marijn Alexander de Jong en Jimi Zoet
Tekstfragmenten uit Elckerlyc, hertaling Erik Bindervoet (2016)
Grafisch ontwerp Ruben Verkuylen
Publiciteit Esra J. Merkel
Fotografie Sandra Zegarra Patow
Styling Perrine Philomeen
Make Up & Hair Leila Sjer
Stage (geluid) Felix Draisma
Productie URLAND
Coproductie Theater Rotterdam

Bijzondere dank aan

URLAND wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam en Fonds Podiumkunsten. URLAND heeft zich aan Theater Rotterdam verbonden voor een meerjarige samenwerking.

Gespeelde locaties

Theater Rotterdam

Documentatie