The Dionysus Tracksuit

JOIN THE ECSTATIC CULT OF THEATRE

Performancecollectief URLAND droomt van een eigen trainingspak. En van volle theaters natuurlijk.
Als zelfverklaard clubje theaterfundamentalisten wil URLAND zoveel mogelijk mensen naar het theater lokken. Of we nu een voorstelling, een game of een hoorspel maken, alle pijlen wijzen naar onze tempel: het theater. Het gedroomde trainingspak moet dan ook een speelse reclamezuil zijn voor ons archaïsche, analoge medium. Een statement van textiel om overal waar je komt casual chique  te kunnen zeggen: “ik hoor bij de theatercult”. URLAND wil de droom uit laten komen en dat jij je met dit pak aansluit bij het illustere genootschap der theaternerds.

JOIN THE SACRED MYSTERY OF DIONYSUS

URLAND heeft in samenwerking met kunstenaar en stijlicoon Perrine Philomeen, en grafisch ontwerper en ur-gabber Ruben Verkuylen een theatraal, eclectisch trainingspak ontworpen. Een aussie ter ere van Dionysus, de god van het theater en de roes. URLAND laat zich sinds zijn ontstaan inspireren door de grote mythes en symbolen uit de wereldliteratuur en de hedendaagse beeldcultuur. Onze allereerste voorstelling, die we onlangs hebben geremaked voor de grote zalen van de schouwburg, was De Gabber Opera: een operateske clash tussen de gabbercultuur en de Griekse tragedie ‘De Bacchanten’. We leerden er iets over de duistere, rituele kracht van het theater, we werden oer, we maakten kennis met het mysteriespel. De god Dionysus a.k.a De Dreuner manifesteerde zich als onze eindbaas, onze totem, onze heilige voorvader. Aan de hand van Dionysus transcenderen wij via het theater naar de wereld.

JOIN US AND TRANSCEND

Wat is er wereldser, profaner dan een trainingspak? Dionysus lacht erbij als Lucifer. En URLAND schrikt wakker, want… een trainingspak maken is duur. Nu hangen we nog ergens in het vagevuur tussen droom en daad… Tussen digital en postdigital. Het design is af, en te bewonderen in de digitale werkelijkheid. Het ontwerpproces hebben we zelf gefinancierd zodat onze ontwerpers en animators fair betaald krijgen. Als jij doneert zorg je ervoor dat wij de pakken kunnen gaan produceren. Op basis van jullie support kunnen wij vooraf een inschatting maken hoeveel en welke maten trainingspakken we in productie moeten nemen. We hopen op zoveel mogelijk, en op zoveel mogelijk flanerende, joggende, lobbyborrelende, ravende en vakantievierende reclamezuilen voor theater.

We vragen je om een offer voor Dionysus, een zoenoffer voor de god van het theater.

OPIUM FOR THE PEOPLE, TRACKSUITS FOR THE CROWD, FUNDING FOR URLAND.

Wil je je wel kleden in Urlandsdracht, maar gaat het trainingspak je je portemonnee te boven?
Dan kan je met aankoop van onze accessoires het project ondersteunen en zorgen dat de trainingspakken werkelijkheid worden.

Credits

Concept URLAND (Marijn Alexander de Jong, Thomas Dudkiewicz, Jimi Zoet, Ludwig Bindervoet)
Graphic design tracksuits and campaign Ruben Verkuylen
Design tracksuits Perrine Philomeen
Fabrication tracksuits Izzy Branding
Animation Adam Centko
Sound design Tomas Loos
Video editor Anna Bogomolova
Digitization tracksuit Giorgia Tessarollo

Bijzondere dank aan

Creative Funding

Documentatie