Boulevard of Broken Scenes

In navolging van de Nacht van de Collectieven storten verschillende leden van BOG., CLUB GEWALT, Orkater/Lars Doberman, Nineties Productions, Touki Delphine, URLAND, De Warme Winkel en Wunderbaum zich aan het begin van het nieuwe jaar en met de best bedoelde goede voornemens in het diepe. Met de nieuwjaarskater nog in de schoenen trekken ze drie dagen en nachten met elkaar op in Internationaal Theater Amsterdam en fabriceren met wat ze nog op de plank hebben liggen een eenmalige gebeurtenis in de grote zaal. Op vrijdag 11 januari trappen zij het nieuwe jaar af met ouwe meuk; een melancholische revue met een goed feestje toe!

De beste acteur staat waarschijnlijk niet op het podium omdat hij toevallig rechten is gaan studeren. Het prachtigste schilderij heeft nooit een museum gehaald omdat het op een koelkast plakt. Het krachtigste zaad is niet ontkiemd omdat het in de schaduw van een flat is uitgekakt. Zo zijn ook de mooiste scènes en scherpste acts nooit op het toneel terecht gekomen, omdat ze niet pasten in de stukken waarvoor ze gemaakt waren.

Op deze eenmalige avond worden al die gekillde darlings nog een keer nieuw leven in geblazen om dan voorgoed te worden begraven.

Credits

Concept en spel URLAND, Touki Delphine, Nineties Productions, BOG., De Warme Winkel, Wunderbaum, Lars Doberman, Club Gewalt
Productie Orkater en Internationaal Theater Amsterdam
Coproductie URLAND

Recensies

"Heel fijn om een grote cast op het toneel te zien die eindelijk een keer álles speelt waar de acteurs plezier hebben. Zonder zich zorgen te maken over de vraag of het artistiek-inhoudelijk wel vernieuwend genoeg is. Dat zouden ze vaker moeten doen, het spelplezier druipt er vanaf." Theaterkrant, 12 januari 2019

Gespeelde locaties

Internationaal Theater Amsterdam

Documentatie