TRACKS

Tijdens de Openingstrack in eindregie van Alida Dors, mag het publiek in kleine groepen voor het eerst een kijkje nemen in TR Schouwburg in transformatie.

Dors vroeg alle theatermakers om zich opnieuw te verhouden tot de ruimte en de bezoekers. In een twee uur durend programma door het gebouw word je overrompeld door allerlei verrassende performances van de vaste makers en partners van TR. Dans, muziek, theater, alles komt voorbij. Met o.a. Boogaerdt/VanderSchoot, URLAND, Davy Pieters, Tjon Rockon (GrandeLoge), Dalton Jansen, Timo Tembuyser & Hélène Vrijdag, Ann Van den Broek en het G-roots gospelkoor.

“Ineens is alles anders en leven we op fysieke afstand van de ander. In deze nieuwe realiteit onderzoeken wij hoe onze zintuigen en onze onderlinge verbondenheid ons kunnen helpen in het proces van transformatie waarin we ons als mens bevinden.”, – Boogaerdt/VanderSchoot

Ook het gebouw transformeert. Zowel van binnen als buiten wordt TR Schouwburg ingepakt en omgevormd tot een groot canvas waarop de Rotterdamse street art kunstenaar Stephan Bontje aan de slag gaat en in beeld laat zien wat transformatie betekent.

Alida Dors: “Het mooie van deze vorm van programmeren is dat wij onszelf uitdagen om op een andere manier over ons werk en onze relatie met het publiek na te denken. Deze tijd wordt door ons allen op heel verschillende manieren ervaren en vraagt om meerstemmigheid. Theater Rotterdam, met onze collectie van vaste makers, is daarvoor de plek. Samen met het publiek gaan we op pad, en verkennen we de mogelijkheden van ons huis, en van het theater. We werken daarbij samen met andere makers en kunstenaars uit de stad.

URLAND zit volledig verwoven in de openingstrack van Theater Rotterdam ! Marijn neemt de leiding in de volledige vormgeving van het gebouw, Jimi heeft de handen ineen geslagen met Boogaerdt en VanderSchoot als audioguru en Thomas presenteert zijn karakterstudie van godsdienstfilosoof Alan Watts in een seminar over de dood! #backontrack

De Openingstrack bestaat uit 1 programma dat van 2 t/m 6 september 2020 elke dag te zien is. 

 

Credits

Fotografie Amanda Harput

Gespeelde locaties

Theater Rotterdam