Bedtime Stories

URLAND vertelt een duister sprookje

Er was eens een jongen die te veel films keek. Hij verloor zichzelf in de magie van de fictie, hij verloor het contact met de echte wereld. Hoe praat ik met een vrouw? Waarom moet ik sterven? Hoe kan ik de realiteit vomgeven en veranderen, net als in mijn verhalen?

Thomas Dudkiewicz schreef en speelt Bedtime stories. Een meerstemmige solo in de vorm van een live hoorspel. De voorstelling is een séance vol filmreferenties waarin hij als een zendeling vanuit zijn zolderkamer afdaalt en de fantasie predikt. Storyteller Dudkiewicz tellt deze story over storytellers die elkaar Bedtime stories vertellen en het verhaal bijt zichzelf natuurlijk in de staart. Ieder einde is een nieuw begin.

URLAND ontwikkelde speciaal voor deze voorstelling een 8 speaker-installatie en een eigen technologie om het geluid een extra dimensie te geven. De surround-soundscape speelt zich af rond het publiek.

Language no problem, if you speak the English language.

Credits

Tekst en spel Thomas Dudkiewicz
Eindregie Ludwig Bindervoet
Sound design Tomas Loos
Scenografie Marijn Alexander de Jong
Productieleiding Sarah Steeman
Techniek Aram Visser
Grafisch ontwerp Ruben Verkuylen
Foto's Jochem Jurgens

Bijzondere dank aan

Productiehuis Theater Rotterdam, Gemeente Rotterdam en Fonds Podiumkunsten

Gespeelde locaties

Oerol Festival, Singapore International Festival of Arts, Brisbane Festival , Brisbane Festival, Stadschouwburg Utrecht, Stadsschouwburg Utrecht

Documentatie