De Internet Trilogie

De digital natives van performancecollectief URLAND presenteren u De Internet Trilogie, een exclusieve happening over de belangwekkendste ontwikkeling van de moderne tijd.

Het ritualistische drieluik legt de (hyper)link tussen de mythe van Prometheus en het moderne digitale vuur. Prometheus stal het vuur van de goden en gaf het aan de mens. Zoals het vuur zowel vooruitgang als vernietiging betekent, zo behelst het internet zowel de utopische belofte als de dystopische teloorgang. URLAND wil voorbij goed en kwaad, en ook dat is spelen met vuur.

URLAND speelt en gebruikt alle tools die de theatermaker anno nu voor handen zijn, van een motion capture system tot de ‘Fanuc S-500’, en van Ableton tot Word.

De Internet Trilogie is een collectieve, digitale trip waarin het lichaam transformeert en de toekomst voelbaar wordt gemaakt. De rite schrijft de mythe, natuurlijk op het analoge toneel.

De Internet Trilogie bestaat uit de delen: MS DOS/Prometheus geketend (2014), EXPLORER/Prometheus ontketend (2015, ism CREW/Eric Joris), en INTERNET OF THINGS/Prometheus de Vuurbrenger (2016)).

Credits

Van en met Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong, Eric Joris, Jimi Zoet
Dramaturgie Florian Hellwig
Kostuum Kostuumatelier Theater Rotterdam
Productie URLAND
Coproductie Theater Rotterdam, CREW
Technische leiding Aram Visser
Technologie Koen Goossens
Productieleiding Silvia de Vries, Sarah Steeman
Grafisch ontwerp Ruben Verkuylen
Publiciteit Esra J. Merkel
Zakelijke leiding Jens Besse
Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Fonds Podiumkunsten

Bijzondere dank aan

BesteBuren, Buda Kunstenscentrum, De Coproducers, Denzo Theater techniek (André Goos, Jorg Schellekens, Peter Swikker), Dreamspace, Elsemarijn Bruijs, Elize de Mul, Erik Bindervoet, Fonds 21, Hajo Doorn, IRS Robotics, Jan Zoet, Jasper Kop, Martin Pot, Pieter Rogaar, Prins Bernard Cultuurfonds, Productiehuis Theater Rotterdam, Rita Vilhena, Seppe Brouckaert, Siemen van der Werf, Studio RAP, Universiteit Hasselt.

Gespeelde locaties

Theater Rotterdam, Stadsschouwburg Utrecht, Internationaal Theater Amsterdam, Het Nationale Theater