Het Gilgamesj Epos

Zeven studenten Muziektheater en twee studenten van de Toneelschool werken samen met negen studenten van Hogeschool voor de Kunsten Zurich. Deze uitwisseling heeft vorig jaar een start gehad met negen studenten van de opleiding Muziektheater, die twee weken in Zurich verbleven en daar met elkaar gewerkt hebben aan een eindpresentatie. Een groot succes en daarom zijn er dit jaar negen studenten uit Zurich naar Arnhem gekomen om met elkaar te werken aan een presentatie.

Met performancecollectief URLAND als coach en oud student Muziektheater Cassandra Onck als hun assistent, wordt er twee weken lang samen gewerkt en presenteren zijn hun resultaat in theater a/d Rijn.

Het Gilgamesj Epos is Het Grote Verhaal der Grote Verhalen. De eerste fictie. Het is het oudste, overgeleverde verhaal ter wereld en het komt uit Mesopotamië (het huidige Irak, Iran en Syrië).

Deze oerzang barst van de poëzie, muzikaliteit en krachtige beelden. In Het Gilgamesj Epos spelen dromen & demonen een centrale rol. De tekst inspireert URLAND als een lange, stuwende bezwering van de dood.

Wat bezingen wij nog?
Waar dromen wij over?
Waar zijn wij bang voor?
En wat wil het zeggen dat precies de bakermat van onze beschaving, nu een brandhaard is?

16 studenten uit Zürich en Arnhem slaan onder leiding van performancecollectief URLAND de handen ineen om het oudste verhaal nieuw leven in te blazen.

Credits

Begeleiding URLAND
Assistentie begeleiding Cassandra Onck
Spelers Arnhem Esther de Haas, Márin Kroon, Britt van Tooren, Mauro Casarini, Ellen Havenaar, Jesse van der Wel, Hanneke van der Paard, Carina Vroome (beiden Toneelschool)
Spelers Zürich Florian Lampert, Fynn Schmidt, Alexander Stutz, Lisa Schwabe, Julia Skof. Johannes Voges, Joel Kammermann, Aleksandra Davydova, Theresa Ihrler
Productieleiding Clare Dowling

Gespeelde locaties

Theater aan de Rijn