Theater Rotterdam Herdenkt 2023

Herdenkingsprogramma met zang, muziek en spoken word

Op donderdag 4 mei wordt er van 19:45 tot 20:45 bij TR25 Schouwburg een programma georganiseerd om samen stil te staan bij het verleden. Het programma met muziek en spoken word is onder leiding van Milou Adjanga. Spoken word artiest Hasan Gök zal een stuk voordragen met muzikale ondersteuning.

Om 20:00 zullen we met elkaar twee minuten in stilte herdenken.

Performancecollectief URLAND maakt een bezwerende, muzikale reis geïnspireerd op het boek ‘Is dit een mens’ van Auschwitz-overlevende Primo Levi. In een hedendaags koorstuk gecomponeerd door Annelinde Bruijs zingen studenten van Codarts de canto van Dante uit De Goddelijke Komedie, die Levi’s redding betekende in het kamp. Het koor lijkt in hun zang collectief te zoeken, zoals Primo Levi zich De Goddelijke Komedie probeerde te herinneren. De betekenis van her-denken en herinneren wordt invoelbaar gemaakt.

URLAND is sinds zijn oprichting bezig om de Grote Verhalen te hertalen in moderne tijden, en vraagt met deze performance af hoe een nieuwe generatie zich tot de geschiedenis en traditie verhoudt.

Credits

Concept & regie URLAND (Marijn Alexander de Jong)
Muzikale begeleiding & compositie Annelinde Bruijs
Dramaturgie Marieke Dijkwel
Spel Sylke Deters, Daan Karstens, Jasmijn Veerman, Suzanne de Vries, Thibault Gellinck, David Schonewille, Olaf Schot, Suzanne van der Els, Julia Pera, Klaas Bets, Rick Bok. Daniëlle Deddens, Niek van der Deijl, Wijnand Gomes, Janneke Melis en Marnel de Rooij (Studenten Codarts Rotterdam)
Repetitor Marlou Vriens
Productie Theater Rotterdam
Coproductie URLAND

Bijzondere dank aan

Codarts Rotterdam

Gespeelde locaties

Theater Rotterdam, locatie Schouwburg / TR25

Documentatie